Štrúdľa z jogurtu s hruškami

Štrúdľa z jogurtu s hruškami

Jogurtové cesto je veľmi krehké a určite bude patriť k vašim obľúbeným.

INGREDIENCIA:

  • 250 g polohrubej múky
  • 125 g masla
  • 75 g (pol téglika) bieleho jogurtu
  • soľ

náplň

  • 450 g hrušiek
  • hrozienka
  • vlašské orechy
  • škoricový cukor

POSTUP:

  1. Maslo si necháme 30 minút pred začiatkom prípravy cesta povoliť pri izbovej teplote.
  2. Do misky si precedíme múku, ktorú zľahka osolíme.
  3. Premiešame a do múky pridáme biely jogurt.
  4. Opäť spoločne premiešame a povolené maslo pridávame až napokon. Rukou alebo v stroji miesime cesto tak dlho, až sa všetky ingrediencie dobre prepoja a cesto bude hladké a vláčne.
  5. Nemalo by sa lepiť ku krajom misky.
  6. Pred použitím cesto necháme 15 minút odpočinúť v chladničke.
  7. Medzitým pripravíme nápň do cesta.
  8. Hrušky olúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kocky.
  9. K hruškám pridáme do misky hrozienka, cukor, orechy a škoricový cukor.
  10. Cesto potom vyvaľkáme na plátne na veľmi tenký plát a potrieme ho maslom.
  11. Stred pripraveného cesta posypeme strúhankou, rozložíme na ňu ovocie a zavinieme.
  12. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 180 ° C 45 minút.
Štrúdľ z jogurtu s hruškami
zdroj: tantefanny.hu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.