Strúhaná buchta z jabĺk

Strúhaná buchta z jabĺk

Plánujete oslavu? Alebo návštevu? Upečte strúhané rezy s jablkami, ktorými neurazíte a naopak všetky uspokojíte ich lahodnou chuťou!

Ingrediencie

  • 450g polohrubej múky
  • 150g práškového cukru
  • 4ks žĺtkov
  • 180g masla
  • 6g kypriaceho prášku
  • 600g strúhaných jabĺk
  • 150g cukru krupica
  • 4ks bielkov
  • 1 lyžička mletej škorice
  • Mleté orechy podľa chuti

Postup

  • Preosejte múku do väčšej misy a zmiešajte ju s kypriacim práškom.
  • Pridajte zmäknuté maslo a žĺtky. Vypracujte cesto.
  • Väčšiu časť cesta (asi 2/3) vyvaľkajte a dajte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Zvyšok cesta dajte odpočívať do chladničky.
  • Jablká nastrúhajte av mise zmiešajte s cukrom múčkou, škoricou a nasekanými orechmi.
  • Zmes jabĺk rozprestrite na cesto na plechu.
  • Potom z bielkov az cukru krupice ušľahajte sneh, ktorý rozotrite na navrstvené jablká na plechu.
  • Zvyšok cesta, ktorý v chladničke stuhol, nastrúhajte navrch buchty.
  • Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° C po dobu 30-40 minút.
  • Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a podávajte nakrájanú s trochou kyslej smotany, domácej šľahačky alebo zmrzliny.
Jablkový dezert so strúhaným cestom.
Zdroj: vintagekitchennotes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.