Plánujete oslavu? Alebo návštevu? Upečte strúhané rezy s jablkami, ktorými neurazíte a naopak všetky uspokojíte ich lahodnou chuťou!
Ingrediencie
- 450g polohrubej múky
- 150g práškového cukru
- 4ks žĺtkov
- 180g masla
- 6g kypriaceho prášku
- 600g strúhaných jabĺk
- 150g cukru krupica
- 4ks bielkov
- 1 lyžička mletej škorice
- Mleté orechy podľa chuti
Postup
- Preosejte múku do väčšej misy a zmiešajte ju s kypriacim práškom.
- Pridajte zmäknuté maslo a žĺtky. Vypracujte cesto.
- Väčšiu časť cesta (asi 2/3) vyvaľkajte a dajte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech. Zvyšok cesta dajte odpočívať do chladničky.
- Jablká nastrúhajte av mise zmiešajte s cukrom múčkou, škoricou a nasekanými orechmi.
- Zmes jabĺk rozprestrite na cesto na plechu.
- Potom z bielkov az cukru krupice ušľahajte sneh, ktorý rozotrite na navrstvené jablká na plechu.
- Zvyšok cesta, ktorý v chladničke stuhol, nastrúhajte navrch buchty.
- Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° C po dobu 30-40 minút.
- Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a podávajte nakrájanú s trochou kyslej smotany, domácej šľahačky alebo zmrzliny.