Skip to content
Čo budeme potrebovať
- 450 g hladkej múky
- 1 ks prášku do pečiva na perník
- 20 g kakaového prášku
- 500 h tvarohu
- 5 ks bielka
- 5 ks žĺtka
- 220 g práškového cukru
- 1 štipka soli
- 250 g masla
- 2 lyžice smotany na šľahanie (30-33% tuku)
- 50 ml plnotučného mlieka
Postup
- Do misy dáme múku a kakao a zmiešame s práškom do pečiva. Pridajte zmäknuté maslo. Uhnite cesto.
- Pridáme smotanu a znovu prehniteme.
- Cesto dajte na pol hodiny na chladné miesto.
- Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridajte cukor.
- Do misy dajte smotanový tvaroh, žĺtky, cukor a mlieko.
- Dobre premiešame a pridáme sneh z bielkov.
- Cesto rozdelíme na 2 polovice.
- Jednu polovicu cesta postrúhame na plech vyložený papierom na pečenie.
- Na cesto rovnomerne nalejeme tvarohovú náplň a nastrúhame druhú polovicu cesta.
- Pečte 30 minút pri 180 °C.
- Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.