Strúhaná tvarohová buchta

Strúhaná tvarohová buchta

Čo budeme potrebovať

  • 450 g hladkej múky
  • 1 ks prášku do pečiva na perník
  • 20 g kakaového prášku
  • 500 h tvarohu
  • 5 ks bielka
  • 5 ks žĺtka
  • 220 g práškového cukru
  • 1 štipka soli
  • 250 g masla
  • 2 lyžice smotany na šľahanie (30-33% tuku)
  • 50 ml plnotučného mlieka

Postup

  • Do misy dáme múku a kakao a zmiešame s práškom do pečiva. Pridajte zmäknuté maslo. Uhnite cesto.
  • Pridáme smotanu a znovu prehniteme.
  • Cesto dajte na pol hodiny na chladné miesto.
  • Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Pridajte cukor.
  • Do misy dajte smotanový tvaroh, žĺtky, cukor a mlieko.
  • Dobre premiešame a pridáme sneh z bielkov.
  • Cesto rozdelíme na 2 polovice.
  • Jednu polovicu cesta postrúhame na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Na cesto rovnomerne nalejeme tvarohovú náplň a nastrúhame druhú polovicu cesta.
  • Pečte 30 minút pri 180 °C.
  • Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom.
Nakrájaná dvojfarebná buchta.
Zdroj: mysundayfeast.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.