Strúhané grófčiny rezy s bielkovou polevou na veľký plech

Strúhané grófčiny rezy s bielkovou polevou na veľký plech

Čakáte veľkú návštevu alebo vás je doma veľa? Potom sa vám určite tento variant receptu na strúhané grófkine rezy na veľký plech bude skvele hodiť. A čo viac? Sú skutočne dobré.

Ingrediencie:

  • 1 jablko
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do perníka
  • 4 vajcia
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky škorice
  • 180 g práškového cukru
  • hrsť hrozienok
  • 2 lyžice cukru
  • 200 g masla
  • hrsť vlašských orechov
  • 2 lyžice plnotučného mlieka

Postup:

  • Múku zmiešajte s práškom do pečiva, zmäknutým maslom a cukrom.
  • Pridajte žĺtky (bielky dajte bokom), mlieko, zamiešajte a 1/3 cesta dajte vychladiť do chladničky a 2/3 cesta do mrazničky (cca na 30 minút).
  • ⅓ cesta si z chladničky vytiahnite (zvyšok vráťte do chladničky) a rozvaľkajte ho na tenkú placku podľa veľkosti vášho plechu. (Vyberte plech o veľkosti zhruba 35×45 cm.)
  • Jablko si olúpte a nastrúhajte nahrubo. Prebytok šťavy si vytlačte do pohára (tu vypite) a jablo rozprestrite po rozváľanom ceste.
  • Jablko posypte zmesou zmiešanej z 2 lyžíc cukru a 2 lyžičiek škorice, ďalej hrozienkami a nasekanými vlašskými orechmi.
  • Bielky, ktoré ste si dali bokom, teraz vyšľahajte do husta a rozprestrite ako ďalšiu vrstvu na nastrúhané jablko.
  • Zvyšok cesta si vytiahnite z mrazničky a nastrúhajte na hrubom strúhadle na sneh z bielkov.
    Dajte piecť na 180 ° C na dobu asi 30 minút.
strúhané grófčiny rezy s jablkami
Zdroj: platedcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.