Zaujíma vás, ako chutí taliansky variant hŕstkovej polievky? Vyskúšajte verziu, ktorá je obľúbená najmä v Toskánku. Je obohatená o paradajkové pyré, klinčeky a škoricu, ktoré polievke dodajú intenzívnu chuť.
Ingrediencie
- 1 hrsť fazule
- 1 hrsť hrášku
- 1 hrsť šošovky
- 1 hrsť krúp
- 1 stopkový zeler
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1500 ml vody
- 1/2 plechovky paradajkového pyré
- olivový olej
- rozmarín
- šalvia
- klinček
- škorica
- soľ, korenie
Postup
- Strukoviny s krúpami cez noc namočte v studenej vode.
- Nakrájajte zeler, mrkvu, cibuľu a cesnak a orestujte v hrnci s olivovým olejom.
- Pridajte rozmarín a šalvia, dôkladne premiešajte.
- Následne prisypte všetky strukoviny a krúpy a všetko zalejte požadovaným množstvom vody.
- Za občasného miešania varte do doby, kým budú strukoviny mäkké.
- Pridajte paradajkové pyré, klinčeky, škoricu, korenie a soľ.