Strukovinová polievka so zeleninou a paradajkovým pyré

Strukovinová polievka so zeleninou a paradajkovým pyré

Zaujíma vás, ako chutí taliansky variant hŕstkovej polievky? Vyskúšajte verziu, ktorá je obľúbená najmä v Toskánku. Je obohatená o paradajkové pyré, klinčeky a škoricu, ktoré polievke dodajú intenzívnu chuť.

Ingrediencie

  • 1 hrsť fazule
  • 1 hrsť hrášku
  • 1 hrsť šošovky
  • 1 hrsť krúp
  • 1 stopkový zeler
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1500 ml vody
  • 1/2 plechovky paradajkového pyré
  • olivový olej
  • rozmarín
  • šalvia
  • klinček
  • škorica
  • soľ, korenie

Postup

  1. Strukoviny s krúpami cez noc namočte v studenej vode.
  2. Nakrájajte zeler, mrkvu, cibuľu a cesnak a orestujte v hrnci s olivovým olejom.
  3. Pridajte rozmarín a šalvia, dôkladne premiešajte.
  4. Následne prisypte všetky strukoviny a krúpy a všetko zalejte požadovaným množstvom vody.
  5. Za občasného miešania varte do doby, kým budú strukoviny mäkké.
  6. Pridajte paradajkové pyré, klinčeky, škoricu, korenie a soľ.
Bohatá polievka s tromi druhmi strukovín
zdroj: flavoursholidays.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.