Šťuchané zemiaky s cibuľkou

Šťuchané zemiaky s cibuľkou

Najčastejšia a najrýchlejšia príprava šťouchaných zemiakov je, keď ich olúpeme a uvaríme. Získame zdravú prílohu, ktorú môžeme ešte rôzne ochutiť.

Ingrediencie

  • 200 g surových alebo uvarených zemiakov
  • 1 lyžička sadla
  • ¼ bielej cibule
  • soľ
  • 15 ml mlieka
  • pažítka, petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Zemiaky môžete mať práve uvarené, ale pokojne aj zo zvyškov z predošlého dňa.
  • Našťoucháme si ich na hrubšiu štruktúru (počas ohrievania sa nám ešte trochu rozpadnú).
  • Na masti si osmažíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovata (odporúčame nerezový alebo smaltovaný hrniec).
  • Následne pridáme zemiaky a opekáme, kým sa nezačnú prichytávať na dno hrnca.
  • Teraz prilejeme mlieko, z dna sa zemiaky uvoľnia a je hotovo.
  • Zemiaky dochutíme, ozdobíme pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo inou zelenou bylinkou.
Stláčané zemiaky s cibuľkou.
Zdroj: thedefineddish.com

Pre ďalšiu inšpiráciu na zemiakové prílohy nahliadnite na naše recepty na zemiaky so syrom! Hodí sa takmer ku všetkým pokrmom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.