Pre milovníkov mäsitých pokrmov máme aj obľúbený variant receptu na šťouchané zemiaky so slaninou. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 400 g zemiakov
- 120 g slaniny
- 1 stredne veľká biela cibuľa
- 1 lyžica masti
- 2 lyžice mlieka
- soľ
- korenie
- nasekaná pažítka
Postup
- Zemiaky si klasicky uvaríme, potom scedíme.
- Cibuľku si nakrájame nadrobno a necháme speniť na masti.
- Potom pridáme nakrájanú slaninu a vyprážame do chrumkava.
- Zemiaky si zatiaľ ušťoucháme.
- Pridáme ich k zmesi slaniny a cibule.
- Stále opekáme a miešame, kým sa nezačnú prichytávať,
- Pridáme mlieko, a až zemiaky z dna povolia, máme hotovo.
- Dochutíme, pridáme nasekanú pažítku a podávame.
K šťouchaným zemiakom sa skvele hodí napríklad pečené kuriatko . Vyskúšajte naše recepty a dajte vedieť, ako vám chutilo!