Studená baklažánová polievka s rajčinami a mätou

Studená baklažánová polievka s rajčinami a mätou

Osviežujúci variant, ktorý oceníte najmä počas horúcich letných dní. Pripravte si lahodný obed alebo večeru!

Ingrediencie

  • 3 baklažány
  • 1 malá červená cibuľa
  • 5-6 cherry rajčín
  • 1 strúčik cesnaku
  • 180 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL mäty
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ, korenie

Postup

  • Polovicu baklažánu nakrájajte na kolieska s hrúbkou približne 3 mm.
  • Plátky vložte na plech s navlhčeným papierom na pečenie, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pečte približne 10 minút v rúre predhriatej na 220 °C.
  • Približne v polovici času plátky baklažánu obráťte.
  • Medzitým zvyšné baklažány ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
  • Kocky opatrne orestujte na panvici bez oleja.
  • Pridajte prelisovaný strúčik cesnaku a podlejte niekoľkými lyžicami vývaru.
  • Za občasného miešania a podlievania vývarom baklažán duste približne 10 minút.
  • Následne baklažán vyberte z panvice a spoločne s 200 ml teplého vývaru, mätou a petržlenovou vňaťou vložte do kuchynského robota a rozšľahajte.
  • Na záver vmiešajte grécky jogurt.

Po naliatí do taniera ozdobte niekoľkými plátkami pečených baklažánov, kolieskami červenej cibule, štvrťkami cherry paradajok a lístkami mäty.

Studená polievka z baklažánu s rajčinami.
zdroj: donnamoderna.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.