Studená kaša s pohánkou, datľami a mrkvou

Studená kaša s pohánkou, datľami a mrkvou

Tento recept na krémovú kašu je jednak neskutočne jednoduchý, za ďalší je neskutočne dobrý a za tretie je neskutočné, že svojou chuťou pripomína mrkvovú tortu. Kombinácia tejto super potraviny, strúhanej mrkvy, mandľového mlieka a vlašských orechov vám v ústach vytvorí takú chuť, že vám bude pripadať, že sedíte v cukrárni a jete vláčnu mrkvovú tortu.

Čo budeme potrebovať

Na kašu

  1. 250 g pohánkovej krupice
  2. 250 -350 ml vody
  3. Lyžička jablčného octu
  4. 250 g mrkvy (nastrúhané)
  5. 75 ml mandľového mlieka
  6. 6 datlí (vykôstkovaných)
  7. 50 g vlašských orechov
  8. Lyžica kokosového masla
  9. Lyžička vanilkového extraktu
  10. Štipka muškátového orieška
  11. 2 lyžičky škorice
  12. Lyžička zázvoru

Na ozdobu

  1. Vlašské orechy
  2. Konopné semienka
  3. Mandľové maslo
  4. Tekvicové semienka

Postup

  1. Pohánkovú krupicu nasypeme do misky
  2. Pridáme 250-350 ml vody, tak aby pohánka bola úplne zakrytá vodou
  3. Vmiešame jablčný ocot a misku zakryjeme
  4. Pohánku takto necháme namáčať aspoň 8 hodín, najlepšie však cez noc
  5. Akonáhle je pohánka dostatočne zmäknutá, sedíme ju a dôkladne prepláchneme pod studenou vodou
  6. Pohánku necháme odkvapkať
  7. Potom ju vložíme do kuchynského robota spoločne s nastrúhanou mrkvou, mandľovým mliekom, datľami, vlašskými orechmi, kokosovým maslom, vanilkou, škoricou, zázvorom a muškátovým orieškom
  8. Začneme mixovať
  9. Mixujeme tak dlho, pokiaľ kaša nezíska požadovanú konzistenciu a podľa potreby môžeme pridať mlieko
  10. Kašu naservírujeme do 4 pripravených misiek, ozdobíme a podávame
Lahodná kaša s mrkvou, datľami a kokosom.
Zdroj: nutriplanet.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.