Studená reďkovková polievka s vajcami

Studená reďkovková polievka s vajcami

Skvelá varianta pre horúce letné dni! Osvieži aj zasýti zároveň!

Ingrediencie:

  • 2 zväzky reďkoviek
  • 4 šalátové uhorky
  • 4 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 600 ml cmar
  • 100 ml gréckeho jogurtu
  • 1 PL kôpru
  • 2 PL šalvie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Uvarte si vajcia natvrdo, po vychladnutí ich olúpte a nakrájajte na väčšie kúsky.
  2. Na menšie či stredne veľké kúsky, v závislosti na vašich preferenciách, nakrájajte aj reďkovky, uhorku, cesnak, kôpor a šalviu.
  3. Následne všetku zeleninu zmiešajte s cmarom, gréckym jogurtom a korením.
  4. Pred podávaním dajte do taniera najprv vajcia a potom ich prelejte zmesou zeleniny.
Studená polievka s vajcami, reďkovkami a uhorkou
zdroj: worldrecipes.com

Miera ružovosti polievky sa môže líšiť. Pokiaľ chcete polievke dodať trochu viac farby, nastrúhajte časť zvyšnej červenej repy a následne do polievky pridajte jej šťavu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.