Studená smotanová omáčka

Studená smotanová omáčka

Táto omáčka je skvelá v kombinácii s pečenou hovädzou sviečkovou a je vynikajúca aj v kombinácii s pečeným kuracím, bravčovým alebo jahňacím mäsom.

Čo budeme potrebovať

  • 150 g strúhaného syra
  • 1 hrsť čerstvé pažítky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 kelímok cottage

Postup

  1. Téglik cottage bez príchuti vsypeme do misky, pridáme kyslú smotanu a nastrúhaný tvrdý syr.
  2. Dobre premiešame. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a do hotovej omáčky vsypeme celú hrsť čerstvej nasekanej pažítky.
  3. Smotanovú omáčku podávame vychladenú.
  4. Je vhodná ako dip ku grilovanému mäsu alebo zelenine.

Pokiaľ vás zaujímajú skôr prílohové omáčky, tzv. dipy , inšpirujte sa u našich ďalších receptov.

Metlička v miske s krémovou omáčkou.
Zdroj: carlsbadcravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.