Studená uhorková polievka

Studená uhorková polievka

Keď môže byť jahodová či brokolicová polievka za studena, prečo si nepripraviť aj tú uhorkovú, ktorá je navyše lahodná a veľmi osviežujúca. Príprava je jednoduchá a pokojne ju môžete chystať napríklad na poslednú chvíľu.

INGREDIENCIA

  • 2 tégliky bieleho jogurtu
  • 0,5 l kefíru
  • 1 väčšia šalátová uhorka
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička čerstvého kôpru
  • 2 hrsti vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka drvenej rasce

POSTUP

  1. Cesnak olúpte, utrite s troškou soli a premiešajte s rastlinným olejom.
  2. Uhorku olúpte, nastrúhajte a pridajte k cesnaku s olejom.
  3. Prihoďte nadrobno nasekané vlašské orechy, prilejte jogurt rozmiešaný s kefírom, osoľte, okoreňte a prisypte nasekaný kôpor.
  4. Dôkladne všetko premiešajte a necháme vychladiť, stačí tak hodinka.
  5. Polievka je skvelá s čerstvým pečivom alebo so slanými sušienkami, skvelé sú aj pivné rožky.
Polievka z uhoriek v mištičke.
www.dishmaps.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.