Keď môže byť jahodová či brokolicová polievka za studena, prečo si nepripraviť aj tú uhorkovú, ktorá je navyše lahodná a veľmi osviežujúca. Príprava je jednoduchá a pokojne ju môžete chystať napríklad na poslednú chvíľu.
INGREDIENCIA
- 2 tégliky bieleho jogurtu
- 0,5 l kefíru
- 1 väčšia šalátová uhorka
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička čerstvého kôpru
- 2 hrsti vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka drvenej rasce
POSTUP
- Cesnak olúpte, utrite s troškou soli a premiešajte s rastlinným olejom.
- Uhorku olúpte, nastrúhajte a pridajte k cesnaku s olejom.
- Prihoďte nadrobno nasekané vlašské orechy, prilejte jogurt rozmiešaný s kefírom, osoľte, okoreňte a prisypte nasekaný kôpor.
- Dôkladne všetko premiešajte a necháme vychladiť, stačí tak hodinka.
- Polievka je skvelá s čerstvým pečivom alebo so slanými sušienkami, skvelé sú aj pivné rožky.