Studené rezance s trhaným kuracím mäsom

Studené rezance s trhaným kuracím mäsom

Tento úžasný sečuánsky pokrm je extrémne populárny v celej Číne. Je chutný av horúcich dňoch krásne ochladí. Vyskúšajte ho aj vy s naším jednoduchým návodom!

Čo budete potrebovať

  • 1 kuracie prsník
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na 7,5 cm prúžky
  • 2 porcie rezancov podľa vašej voľby
  • 1/2 šalátové uhorky, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 a 1/2 šálky fazuľových klíčkov
  • 1/3 – 1/2 šálky pražených arašidov, nahrubo nasekaných
  • 1 jarná cibuľka, nasekaná najemno
  • malá hrsť nasekaného čerstvého koriandra

Na omáčku:

  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 4 lyžice ryžového octu
  • 3 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 – 3 lyžičky chilli oleja (vynechajte, ak nemáte radi pikantné)
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Naplňte malý hrniec dostatočným množstvom vody, aby bolo kuracie prsník ponorené (ale ešte mäso do vody nepridávajte) a pridajte zázvor a jarnú cibuľku.
  • Keď voda dôjde k varu, pridajte kura a znovu priveďte do varu.
  • Okamžite hrniec prikryte, vypnite oheň a nechajte kura 22–25 minút vo vode.
  • Medzitým si pripravte zvyšok ingrediencií.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v miske.
  • Uvarte si rezance podľa návodu na obale.
  • Rezance sceďte a dôkladne prepláchnite pod studenou vodou.
  • Ak ich nebudete jesť hneď, vmiešajte asi 1-2 lyžičky oleja, aby sa nezlepili.
  • Zmiešajte rezance, natrhané kuracie mäso, prúžky uhorky, fazuľové klíčky, sekané arašidy, jarnú cibuľku a koriander.
  • Všetko zalejte omáčkou a premiešajte.
  • Dobrú chuť!
Rezance s kuracím mäsom a zeleninou na tanieroch s vedľa položenými paličkami.
www.thewoksoflife.com

Na ázijské jedlá sa skvele hodí hlboká panvica wok. Pokiaľ ju ešte nemáte vo svojej kuchyni, nezabudnite sa pozrieť na naše recenzie najlepších panvíc wok a zistite, aká je pre vás tá ideálna!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.