Studený cuketový šalát s řapíkatým zelerom

Studený cuketový šalát s řapíkatým zelerom

Tento studený šalát z restovanej cukety, řapíkatého zeleru, množstva cibule a majonézového dresingu je skvelou letnou prílohou, na ktorej si všetci pochutnajú. Pripravte si ho deň dopredu, pretože je ešte lepšie, keď ho necháte cez noc odležať.

Ingrediencie

  • 450 g cukety
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžica masla
  • korenie podľa chuti
  • 40 g stopkového zeleru, nakrájaného na plátky
  • 30 g jarnej cibuľky, nakrájané
  • 0,5 šálky majonézy
  • 1 lyžica nasekanej pažítky
  • 1 lyžička dijonskej horčice

Postup

  1. Cuketu olúpte a potom pozdĺžne rozkrojte na polovicu.
  2. Lyžicou vyškrabnite semienka.
  3. Nakrájajte cuketu na centimetrové plátky.
  4. Dajte ju do sitka so soľou, aby sa z nej vypotila voda.
  5. Nechajte pôsobiť 5-10 minút a potom z cukety zľahka vytlačte zostávajúcu vodu.
  6. Cuketu rýchlo orestujte na panvici s maslom na strednom ohni.
  7. Dochuťte soľou a korením.
  8. Cuketu varte, kým mierne nezmäkne, asi 2–3 minúty.
  9. Odoberte z platne a nechajte vychladnúť.
  10. Akonáhle sú cukety vychladnuté, pridajte zvyšné prísady do misy, premiešajte a podávajte.
Šalát s cuketami, řapíkatým zelerom a majonézovým dresingom servírovaný v hlbokom tanieri.
www.ruled.me

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.