Tento studený šalát z restovanej cukety, řapíkatého zeleru, množstva cibule a majonézového dresingu je skvelou letnou prílohou, na ktorej si všetci pochutnajú. Pripravte si ho deň dopredu, pretože je ešte lepšie, keď ho necháte cez noc odležať.
Ingrediencie
- 450 g cukety
- soľ podľa chuti
- 1 lyžica masla
- korenie podľa chuti
- 40 g stopkového zeleru, nakrájaného na plátky
- 30 g jarnej cibuľky, nakrájané
- 0,5 šálky majonézy
- 1 lyžica nasekanej pažítky
- 1 lyžička dijonskej horčice
Postup
- Cuketu olúpte a potom pozdĺžne rozkrojte na polovicu.
- Lyžicou vyškrabnite semienka.
- Nakrájajte cuketu na centimetrové plátky.
- Dajte ju do sitka so soľou, aby sa z nej vypotila voda.
- Nechajte pôsobiť 5-10 minút a potom z cukety zľahka vytlačte zostávajúcu vodu.
- Cuketu rýchlo orestujte na panvici s maslom na strednom ohni.
- Dochuťte soľou a korením.
- Cuketu varte, kým mierne nezmäkne, asi 2–3 minúty.
- Odoberte z platne a nechajte vychladnúť.
- Akonáhle sú cukety vychladnuté, pridajte zvyšné prísady do misy, premiešajte a podávajte.