Šťuka na masle s bielou maslovou omáčkou

Šťuka na masle s bielou maslovou omáčkou

Jednoduchá a za pár minút hotová šťuka s omáčkou z masla.

INGREDIENCIA:

  • 600-800 g filet zo šťuky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica masla
  • 500 g cherry paradajok
  • ½ čínskej kapusty
  • citrón
  • soľ
  • korenie

Omáčka:

  • ½ dl smotany na šľahanie
  • ½ dl bieleho vína
  • 40 ml bieleho vínneho octu
  • 350 g studeného masla
  • 2 lyžice nasekaného šalotky
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  • Rybu si očistíme, osušíme, osolíme, operíme a pokvapkáme citrónom.
  • Dáme smažiť na panvicu s rozpáleným olejom a maslom.
  • Vyprážame z každej strany 3-4 minúty v závislosti od hrúbky ryby.
  • Ku koncu na panvicu dáme cherry paradajky a chvíľku restujeme.
  • Čínsku kapustu dáme na minútu do vriacej osolenej vody.
  • A teraz sa pustíme do prípravy omáčky.
  • V malej rajnici si rozohrejeme šalotku, smotanu s bielym vínom, štipkou soli, korenia a octom do varu.
  • Ako prvé môžeme variť sprudka, akonáhle docielime bod varu, plameň stlmíme a budeme pomaly redukovať na zhruba 4 lyžice tekutiny.
  • Potom začneme pridávať na kocky nakrájané maslo a budeme miešať do jeho rozpustenia.
  • Akonáhle bude rozpustené, na 2 sekundy prestaneme miešať, a potom rýchlo prelejeme do omáčnika (nenechávame v horúcom hrnci, omáčka by sa zrazila).
  • Rybu podávame podestlanú čínskou kapustou spolu s touto jemnou omáčkou a cherry paradajkami.
Šťuka s maslovou omáčkou, cherry paradajkami a čínskou kapustou.
markestad.as

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.