Jednoduchá a za pár minút hotová šťuka s omáčkou z masla.
INGREDIENCIA:
- 600-800 g filet zo šťuky
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica masla
- 500 g cherry paradajok
- ½ čínskej kapusty
- citrón
- soľ
- korenie
Omáčka:
- ½ dl smotany na šľahanie
- ½ dl bieleho vína
- 40 ml bieleho vínneho octu
- 350 g studeného masla
- 2 lyžice nasekaného šalotky
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Rybu si očistíme, osušíme, osolíme, operíme a pokvapkáme citrónom.
- Dáme smažiť na panvicu s rozpáleným olejom a maslom.
- Vyprážame z každej strany 3-4 minúty v závislosti od hrúbky ryby.
- Ku koncu na panvicu dáme cherry paradajky a chvíľku restujeme.
- Čínsku kapustu dáme na minútu do vriacej osolenej vody.
- A teraz sa pustíme do prípravy omáčky.
- V malej rajnici si rozohrejeme šalotku, smotanu s bielym vínom, štipkou soli, korenia a octom do varu.
- Ako prvé môžeme variť sprudka, akonáhle docielime bod varu, plameň stlmíme a budeme pomaly redukovať na zhruba 4 lyžice tekutiny.
- Potom začneme pridávať na kocky nakrájané maslo a budeme miešať do jeho rozpustenia.
- Akonáhle bude rozpustené, na 2 sekundy prestaneme miešať, a potom rýchlo prelejeme do omáčnika (nenechávame v horúcom hrnci, omáčka by sa zrazila).
- Rybu podávame podestlanú čínskou kapustou spolu s touto jemnou omáčkou a cherry paradajkami.