Alebo vyskúšajte túto jednoduchú šťuku. Recept na citrónoch je svieži a hodí sa pokojne aj ku kúsku pečiva.
INGREDIENCIA:
- 750 g filet zo šťuky
- 125 g masla
- 1 citrón
- talianske korenie
POSTUP:
- Štiku nakrájame na tenké kúsky veľkosti kráľovskej krevety.
- Rúru si rozohrejeme na 180 ° C a nachystáme si plech, ktorý vyložíme alobalom a rozprestrieme naň kocky masla.
- Plech dáme do rúry, maslo sa nám medzitým krásne rozpustí.
- V medzičase si nakrájame citrón na tenké plátky.
- Na citrón potom naukladáme šťuku.
- Všetko posypeme talianskym korením.
- Dáme do rúry a pečieme 8 minút, potom vytiahneme, rybu otočíme, osolíme a okoreníme a dáme dopiecť na ďalších 7-8 minút.