Štvorposchodová torta

Štvorposchodová torta

Moderná svadba si zaslúži aj modernú tortu a viacposchodovým dezertom ešte neodzvonilo. V tomto recepte na svadobnú tortu sa mieša mnoho zaujímavých a originálnych chutí, ktoré dodajú celému slávnostnému dňu šmrnc a dokonca zostane ešte na výslužku.

Čo budeme potrebovať

Na väčší korpus (30 cm)

  1. 50 g masla (rozpusteného)
  2. 8 vajec
  3. 200 g práškového cukru
  4. 100 g mletých mandlí
  5. Kôra z dvoch pomarančov
  6. 200 g hladkej múky
  7. Lyžička prášku do pečiva

Na menší korpus (20 cm)

  1. 25 g masla (rozpusteného)
  2. 4 vajcia
  3. 100 g práškového cukru
  4. 50 g mletých mandlí
  5. Kôra z 1 pomaranča
  6. 100 g hladkej múky
  7. ½ lyžičky prášku do pečiva

Na ozdobu

  1. 4 lyžice práškového cukru
  2. 6 lyžíc vody
  3. 2 lyžice pomarančovej kôry
  4. Ovocný likér
  5. 6 žĺtkov
  6. 3 lyžičky vanilkového extraktu
  7. 140 g práškového cukru
  8. 50 g hladkej múky
  9. 600 ml mlieka
  10. 25 g masla
  11. 145 ml smotany na šľahanie
  12. 500 g smotanového syra alebo Mascarpone

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Tortové formy vymažeme maslom a vyložíme papierom na pečenie
  3. V mise vyšľaháme vajcia a cukor do hladkej zmesi
  4. Zmes šľaháme 8 – 10 minút
  5. Primiešame maslo, mandle a kôru z pomaranča
  6. Potom preosejeme múku a prášok do pečiva
  7. Cesto nalejeme do foriem a pečieme
  8. Korpus vo väčšej forme pečieme 50 – 60 minút a ten menší korpus 30 – 40 minút
  9. Vo forme necháme 5 minút chladnúť a potom z korpusy z foriem vyberieme a úplne necháme vychladnúť
  10. Na pomarančový cukrový sirup dáme do malého hrnca práškový cukor s vodou a kôrou z pomaranča
  11. Zmes mierne zahrievame a miešame, kým sa cukor nerozpustí a potom 2 – 3 minúty varíme
  12. Zmes musí získať konzistenciu sirupu a vmiešame ovocný likér
  13. Na krém zmiešame žĺtky, vanilkový extrakt a práškový cukor
  14. Všetko ušľaháme, kým zmes nezhustne
  15. Mlieko zvaríme a postupne zašľaháme do žĺtkovej zmesi
  16. Vzniknutú zmes vrátime späť do hrnca a varíme na miernom stupni
  17. Šľaháme, kým nevznikne hustý puding
  18. Zložíme z platne a zašľaháme maslo
  19. Vedľa si vyšľaháme smotanu, vmiešame ju do vychladnutého pudingu a potom pridáme smotanový syr
  20. Každý korpus rozpolíme a potrieme ho pomarančovým sirupom a premažeme krémom
  21. Korpusy položíme na seba a ich povrch potrieme zvyškom krému
  22. Dozdobíme ovocím vlastného výberu

Jednotlivé poschodia torty môžeme prekladať rôznymi druhmi ovocia, podľa nášho výberu. Pokiaľ sa rozhodnete pre ovocie z konzervy, tak sa uistite, že je dostatočne odkvapkané.

Dvoch poschodová sviatočná torta s krémom a ozdobená ovocím.
Zdroj: theknot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.