Suché zaváranie orechov

Suché zaváranie orechov

Pripravte si lahodné orechy a majte svoju špajzu plnú chutnej a zdravej pochúťky. Zaváranie orechov na sucho je ľahké a umožní vám uchovať ich čerstvosť a chrumkavosť po celý rok. Orechy môžete servírovať ako desiatu, ale je možné ich použiť aj ako doplnok k raňajkám, dezertom alebo do šalátov.

Ingrediencie

  • orechy 300 g

Postup

  • Orechy zbavte škrupín a rozprestrite ich na plech vyložený papierom na pečenie. 
  • Plech s orechmi vložte do predhriatej rúry na 250 °C po dobu 45 minút. Počas sušenia orechy občas premiešajte, aby sa nepripálili. 
  • Usušené orechy nasypte do sterilizovaného pohára tak, aby v ňom zostal 3 cm voľný priestor od hornej časti.
  • Naplnené poháre pevne uzavrite sterilizovanými viečkami a poháre vložte do hrnca vyloženého utierkou. Do hrnca nalejte toľko vody, aby hladina nepresiahla 3 cm od spodu pohárov a orechy zavárajte 10 minút. 
  • Sterilizáciu pohárov a viečok nepodceňujte. Je nutná, aby nedošlo k znehodnoteniu orechov baktériami.
  • Následne poháre vyberte, nechajte ich voľne chladnúť a potom ich skladujte na chladnom a temnom mieste. Po otvorení pokrm čo najskôr spotrebujte.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.