Máte doma nasušené huby z leta? Na prípravu tohto obľúbeného variantu sa vám budú hodiť.
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia
- 50 g sušených húb
- 2 žĺtky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ
- korenie
- rozmarín
Postup
- Huby zalejte vriacou vodou a nechajte ich 15 minút namočiť.
- Na panvici rozohrejte lyžicu oleja, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a opečte.
- Huby zlejte, vyžmýkajte vodu a dajte do panvice k cibuli. Pridajte cesnak a za stáleho miešania opekajte 8-10 minút.
- Osoľte, okoreňte, pridajte žĺtky a rozmarín a ešte dve minúty premiešajte.
- Mäso narežte, rozložte a naklepte. Každý rezeň osoľte a okoreňte a dajte naň štvrtinu hubovej zmesi.
- Zasypte strúhaným syrom a zarolujte, prepichnite špáradlami a preložte do pekáča vymasteného olejom.
- Pečte 30 – 35 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
- Po vybratí z rúry nakrájajte na plátky a podávajte so šťouchanými zemiakmi a šalátom.