Šumavská kuracia rolka s plnkou z húb

Šumavská kuracia rolka s plnkou z húb

Máte doma nasušené huby z leta? Na prípravu tohto obľúbeného variantu sa vám budú hodiť.

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia
  • 50 g sušených húb
  • 2 žĺtky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • korenie
  • rozmarín

Postup

  • Huby zalejte vriacou vodou a nechajte ich 15 minút namočiť.
  • Na panvici rozohrejte lyžicu oleja, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a opečte.
  • Huby zlejte, vyžmýkajte vodu a dajte do panvice k cibuli. Pridajte cesnak a za stáleho miešania opekajte 8-10 minút.
  • Osoľte, okoreňte, pridajte žĺtky a rozmarín a ešte dve minúty premiešajte.
  • Mäso narežte, rozložte a naklepte. Každý rezeň osoľte a okoreňte a dajte naň štvrtinu hubovej zmesi.
  • Zasypte strúhaným syrom a zarolujte, prepichnite špáradlami a preložte do pekáča vymasteného olejom.
  • Pečte 30 – 35 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
  • Po vybratí z rúry nakrájajte na plátky a podávajte so šťouchanými zemiakmi a šalátom.
Nakrojený kurací závin s hubovo-cibuľovou náplňou.
Zdroj: lenards.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.