Šunkofleky s údeninou

Šunkofleky s údeninou

Skúste tento tradičný recept na obľúbené zapečené cestoviny s údeným mäsom. Šunkofleky sú jednoduchým, ale pritom tak výborným pokrmom.

Ingrediencie

  • 250g cestovín
  • 200g údeného
  • 2 plátky masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2ks menšie cibule
  • 3ks vajec
  • 100ml mlieka
  • 30g parmezánu
  • Soľ a mleté korenie
  • Štipka rozmarínu

Postup

  • Najprv predhrejte rúru na 180°C.
  • Cestoviny uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode.
  • Nadrobno nakrájanú cibuľu a údeninu opražte na olivovom oleji do zlatista.
  • Uvarené cestoviny premiešajte s orestovanou cibuľou a údeným mäsom.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte a posypte štipkou rozmarínu.
  • Rozmiešajte vajcia s mliekom.
  • Všetko riadne premiešajte aj s rozmiešaným vajíčkom a rozprestrite v zapekacej mise.
  • Dajte piecť do rúry cca na 20 minút dozlatista.
  • Medzitým nastrúhajte syr a posypte cestoviny a zapekajte ešte asi 10 minút.
  • Podávajte napríklad s kyslými uhorkami.
Zapečené šunkofleky s údeninou a syrom.
Zdroj: recipetineats.com

Máte radi špenát? Skvelá správa! Máme pre vás ďalšie recepty na cestoviny so špenátom , z ktorých si určite vyberiete!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.