Zemiakový šalát má rád snáď každý! A čo potom na chlebíčkoch v kombinácii so šunkou, vajíčkami a syrom.
Ingrediencie
- veka
- maslo podľa chuti
- trochu soli
- 200 g zemiakového šalátu
- 150 g šunky
- 3 natvrdo uvarené vajcia
- 4 sardinky v oleji
- 50 g tvrdého syra
- 3 sterilizované uhorky
- trochu kapie
- trochu petržlenu
Zemiakový šalát:
- 300 g mäkkej salámy
- 2 uvarené mrkvy
- 1 konzerva hrášku
- 1 konzerva kukurice
- 1 konzerva šampiňónov
- 3 zemiaky uvarené v šupke
- 3 vajcia uvarené na tvrdo
- 200 ml majonézy
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica worcestrová omáčky
- štipka cukru
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Mrkvu uvaríme a nakrájame na drobné kocky.
- Sterilovaný hrášok a kukuricu scedíme.
- Šampiňóny scedíme a nasekáme nadrobno.
- Zemiaky uvarené v šupke a vajcia na tvrdo nakrájame na kocky.
- Salámu nakrájame na hrubšie prúžky.
- Všetko zmiešame.
- Majolku, smotanu a horčicu zmiešame, dochutíme worcestrovou omáčkou, štipkou cukru, soľou a mletým čiernym korením.
- Premiešame so zeleninou a pokiaľ treba dochutíme.
- Šalát necháme odležať.
- Plátky veky natrieme maslom, posolíme a na jednu stranu rozložíme šalát.
- Šunku trochu narežeme, zložíme do kornúta a položíme na druhú stranu chlebíčka.
- Chlebíčky ozdobíme kolieskom vajcia, kúskom sardinky, syra, vejáriky uhorky, opaskom kapie a petržlenovou vňaťou.