Keď máte náročný pracovný týždeň, nie je nič jednoduchšie ako pripraviť jeden z týchto receptov na syrovú nátierku!
Vhodným zložením surovín a jednoduchým dozdobením nátierkou potretého pečiva spestríte a obohatíte váš stôl.
Vďaka pestrej ponuke rôznych ingrediencií prakticky môžeme mať nepreberné množstvo nátierok.
Pochutnajte si s nami!
Naše recepty
Aké sú vhodné druhy syrov na syrové nátierky?
Nátierky môžeme pripravovať zo všetkých druhov syrov. Vhodnejšie sú samozrejme mäkké tvarohové syry alebo tavené syry, z ktorých je nátierka hladká a dobre sa maže na pečivo.
Veľmi dobre sa dajú využiť aj tvrdšie syry, ktoré najemno strúhame a spájame ich s mäkšími a hladšími ingredienciami. Tieto syry sa dajú aj rozmixovať alebo rozpustiť v mlieku.
Lahodné sú potom nátierky zo špeciálnych syrov ako je Hermelín alebo Niva a veľmi pikantnú nátierku pripravíme z chuťovo výrazných syrov ako sú napríklad Olomoucké syrečky.
Nátierky môžeme podávať ihneď po spracovaní, ale väčšinou im prospeje, keď ich necháme chvíľu preležať a jednotlivé chute prísad tak majú možnosť sa spojiť.
Nátierky natierame na biele aj tmavé pečivo rôznych tvarov, prednosť môžeme dať pečivu celozrnnému. Zdobíme kúsky farebnej zeleniny, kolieskami cibule, orechovými jadrami aj kúskom pikantného ovocia.
Ak hľadáte vhodnú nátierku pre deti, určite im okrem týchto syrových ponúknite aj zdravé nátierky pre deti , o ktorých píšeme v iných receptoch.