Máte hlad, ale nemáte veľa času?
Zároveň by ste sa radi zahriali a pochutnali si?
Vynikajúcim riešením sú recepty na polievky so syrom.
Najčastejšie sa na ich prípravu používa čedar, niva či hermelín.
Siahnuť ale môžete aj po ktoromkoľvek inom syre z vašej chladničky.
Načerpajte inšpiráciu pre chutný a výdatný pokrm nielen na zimné mesiace!
Naše recepty
Aký syr na polievku použiť?
Syrová polievka má tú výhodu, že na jej prípravu je možné použiť všetky typy syrov. Ak sa nechcete príliš zdržiavať rozmiešavaním, použite tavený syr alebo bryndzu. Na intenzívnejšiu chuť polievky sa najčastejšie používajú syry typu čedar, niva, gorgonzola či hermelín. Bez problémov ale môžete použiť aj eidam, goudu či ementál. Tvrdé syry pred použitím nastrúhajte, urýchlite tak ich rozpustenie.
Čím polievku dochutiť a ozdobiť?
Z hľadiska servírovania sa syrová polievka najčastejšie podáva posypaná opečenými krutónmi alebo s orestovanými kúskami slaniny a čerstvou pažítkou. Veľmi obľúbené je aj servírovanie v chlebovej miske, ktorú počas jedla zároveň konzumujete. Takto podávaná syrová polievka je skutočný gurmánsky zážitok.
Polievku možno pripraviť iba zo syra, ale často sa na jej zahustenie a zintenzívnenie chuti využívajú aj niektoré druhy zeleniny, predovšetkým zemiaky a brokolica. Použiť ale môžete aj špenát, cuketu či rozmanitú koreňovú zeleninu.