Pre každého, kto stále hľadá nadýchané a vláčne cesto, je tento recept perfektnou voľbou. Ostatne doma pripravovaný pokrm chutí vždy najlepšie. Hlavne treba mať po ruke dostatočnú zásobu javorového sirupu.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička morskej soli
- 2 vajcia
- 1 a 1/2 hrnčeka rozpusteného nesoleného masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- V mise zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva aj soľ.
- Do inej misky dáme vajcia, mlieko, rozpustené maslo a vanilkový extrakt. Dôkladne našľaháme a vlejeme do suchých surovín.
- Šľaháme, aby sa všetko spojilo a vznikla hladká zmes.
- Zahrejeme vaflovač a plochu na pečenie postriekame kuchynským sprejom. Pokiaľ nemáme môžeme potrieť rozpusteným maslom či olejom pomocou mašlovačky.
- Naberačkou vlejeme cesto v primeranom množstve do stredu plochy na pečenie, asi tak polovicu menšej naberačky, aby pokryla plochu maximálne do 2/3.
- Pečieme dozlatista zhruba 3 – 5 minút, záleží na tom, ako rýchlo vaflovač pečie.
- Ihneď po spracovaní všetkého cesta môžeme vafle podávať.
- Prelejeme ich dostatočnou dávkou javorového sirupu a ozdobíme napríklad aj čerstvým ovocím. Kto chce, môže dať na horúce vafle kúsok masla ešte predtým, než ich zaleje sirupom.