Šťavnaté datle s chrumkavými mandľami snúbiace sa s chuťou kokosu a hrozienok. Domáce sušienky z ovsených vločiek si môžete pripraviť aj bez lepku. Stačí pridať bezlepkové ovsené vločky a je to.
Ingrediencie:
Vlhké ingrediencie:
- 100 g datlí
- ⅓ hrnčeka vriacej vody
- 1 vajce
- 3 lyžice javorového sirupu alebo medu
- 3 lyžice zmäknutého kokosového oleja
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Suché ingrediencie:
- 1 a ¼ hrnčeka ovsených vločiek (bezlepkových)
- ½ hrnčeka mandľových plátkov
- ¼ hrnčeka kokosu
- ½ hrnčeka hrozienok
- ¾ mandľovej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky škorice
Postup:
- Datle nasekajte nahrubo, zalejte ich horúcou vodou a nechajte 10 minút prikryté odstáť.
- Potom ich roztlačte vidličkou na kašu.
- Pridajte ostatné tekuté ingrediencie a všetko dobre zmiešajte.
- Nakoniec pridajte suché ingrediencie a znova premiešajte.
- Z cesta tvorte hrudky a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri 180 ° C asi 20 minút.