Maliny v tomto recepte dokonale ladia so sladkým piškótom a broskýň. Jednoduchý dvojfarebný vanilkový krém je vyrobený z iba piatich ingrediencií, ale je úplne fantastický.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 75 g broskýň (nakrájaných na malé kocky)
- 100 g masla (mäkkého)
- 150 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 200 g múky
- Lyžička prášku do pečiva
- 125 ml mlieka
- 50 g čerstvých malín
Na krém
- 120 g masla (mäkkého)
- 200 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice mlieka
- Oranžové a červené farbivo
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na muffiny vyložíme ozdobnými košíčkami
- Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva
- Cukor vymiešame s maslom a keď je zmes hladká začneme pridávať vajcia a prešľaháme
- Do zmesi vmiešame nakrájané broskyne
- Potom pridávame múku, mlieko a nakoniec opatrne vmiešame maliny
- Cesto nalejeme do formičiek na muffiny a pečieme 18 – 20 minút
- Bábovky necháme vychladnúť
- Na krém prešľaháme maslo s cukrom
- Potom pridáme vanilku a mlieko
- Polovicu krému zafarbíme oranžovým farbivom a druhú polovicu červeným farbivom
- Bábovky zdobíme oboma krémami, ktorými naplníme jedno cukrárske zdobiace vrecúško
- Navrch pridáme maliny a plátok broskyne