Švédske mäsové guličky

Švédske mäsové guličky

Túto kulinársku senzáciu vďaka Ikee pozná snáď každý. A úprimne. Kto by ich nemiloval! Vyskúšajte náš recept známej švédskej šéfkuchárky, ktorý je úplne fantastický!

Ingrediencie

  • 2 lyžice strúhanky
  • 50 ml smotany na varenie
  • 1 vajce
  • 1 lyžica koncentrovaného hovädzieho vývaru
  • 0,5 žltej cibule
  • 25 g masla plus ďalšie
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1,5 lyžičky soli

Na omáčku:

  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 1,5 lyžičky tmavej sójovej omáčky
  • 1 šálka hovädzieho vývaru
  • 25 g masla
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžice brusnicového džemu

Postup

  1. Zmiešajte strúhanku, smotanu, vývar a vajcia a nechajte asi 5 minút odpočinúť.
  2. Na masle speňte cibuľu do zmäknutia a potom ju zmiešajte so zmesou strúhanky a smotany.
  3. Osoľte, okoreňte a pridajte mleté ​​mäso a všetko rukami alebo vidličkou ľahko prepracujte.
  4. Vezmite malý kúsok zmesi a smažte, aby ste vyskúšali chute.
  5. Až budete spokojní s chuťou, vyvaľkajte zvyšok zmesi na malé guličky (asi jedna polievková lyžica zmesi na guličku).
  6. Uistite sa, že máte ruky namočené vo vode, aby sa mleté ​​nelepilo na vaše ruky.
  7. Mäsové guličky smažte do zlatista a až budú hotové, dajte ich bokom.
  8. Zmiešajte smotanu a kukuričný škrob a zmes spolu s vývarom a sójovou omáčkou nalejte do panvice, kde ste vyprážali mäsové guličky.
  9. Prešľahajte na panvici a nechajte pár minút variť.
  10. Ochuťte soľou, čiernym korením a džemom pre trochu sladkosti.
  11. Mäsové guličky vložte späť do omáčky a podávajte so zemiakovou kašou a brusnicovým džemom, prípadne ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Guľôčky z mäsa servírované na zemiakovej kaši s brusnicovým džemom a čerstvou petržlenovou vňaťou, to všetko na tanieri s vedľa položenou vidličkou
www.chefspencil.com

Milujete cestoviny a zaujímajú vás recepty na omáčky s mletým mäsom ? Majú univerzálne použitie a pokojne si ich môžete dať aj k iným prílohám. Máte radšej bravčové alebo hovädzie mäso? Inšpirujte sa v našom ďalšom článku.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.