Švédsky sendvičový bochník bez pečenia

Švédsky sendvičový bochník bez pečenia

Tento recept je obľúbený najmä vo Švédsku, čo však neznamená, že si ho nemôžete zamilovať aj vy. Pokiaľ totiž milujete krevety a lososa, potom sa po tejto lahôdke len zapráši.

Ingrediencie:

  • 6 plátkov bieleho toastového chleba
  • 200 ml krevetového šalátu
  • 200 g údeného lososa
  • 1 balenie čerstvých kreviet (čo najlepšiu kvalitu)
  • 1 šalátová uhorka
  • Niekoľko vetvička kôpru na ozdobu
  • Zväzok čerstvej pažítky
  • 1 pohár majonézy
  • 3 vajcia natvrdo
  • Čerstvé maslo

Postup:

  • Začneme tým, že z toastového chleba odkrojíme kôrky.
  • Pripravíme si prvé dva plátky chleba a zo spodnej strany natrieme maslom.
  • Položíme na doštičku a vrchnú časť poukladáme krevetovým kokteilom v takom množstve, ktoré sa udrží.
  • Na to položíme dva plátky chleba, ktoré tentoraz potrieme maslom z hornej strany.
  • Roztlačíme v miske vajcia natvrdo, pridáme majonézu, osolíme, okoreníme a premiešame.
  • Túto zmes nanesieme na maslom natreté chleby.
  • Uhladíme a zaklopíme poslednou dvojicou chlebu natretých maslom zo spodnej strany.
  • Pomocou stierky či kuchynskej špachtle natrieme po stranách aj na vrchnú stranu tenkú vrstvu majonézy, aby bola po celej torte.
  • Tým zaistíme, že to bude držať pohromade.
  • Plátky lososa rozložíme po povrchu tak, aby nám vznikol nejaký pekný vzor, stačí len zapojiť fantáziu.
  • Pomocou širokej škrabky vytvoríme dlhé tenké plátky šalátovej uhorky a ozdobíme nimi tortu po stranách. Pokiaľ by to zle držalo, môžeme pridať trochu majonézy a uhorky jednoducho prilepiť.
  • Nakoniec na plátky lososa úhľadne naaranžujeme krevety, pridáme kúsky uhorky a ešte vetvičky kôpru.
  • Akonáhle máme dozdobené, dáme tortu asi tak na 3 hodiny vychladiť do chladničky.
Slaná torta s krevetami a lososom.
Zdroj: https://www.scandikitchen.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.