Sviatočná šošovica so syrom

Sviatočná šošovica so syrom

Pripravte si sviatočnú šošovkovku po taliansky. Teda so syrom a šampiňónmi.

Ingrediencie

  • 6 hrnčekov kuracieho vývaru (bujón)
  • 1-1/2 hrnčeka vody
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína
  • 1 hrnček drvených paradajok (pretlak)
  • 1 hrnček zelenej alebo hnedej šošovky (opláchnuté)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná najemno
  • 3 veľké stonky zeleru, nakrájané
  • 2 veľké mrkvy, nakrájané
  • 2-3 malé zemiaky, nakrájané na malé kúsky
  • 4-5 šampiňónov nakrájaných na kúsky
  • 2-3 strúčiky cesnaku, nadrvené
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nahrubo nasekané
  • 1 lyžica sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného kôpru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • Strúhaný eidam alebo gouda podľa chuti

Postup

  • Vo veľkom hrnci zohrejte olej, pridajte cibuľu, zeler a mrkvu a restujte asi 7 minút – pokiaľ cibuľa nebude do zlatista.
  • Pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  • Pridajte víno a nechajte dusiť iba minútu.
  • Potom pridajte kurací vývar, vodu a paradajky, šampiňóny, zemiaky a šošovku.
  • Nakoniec pridajte petržlen, bazalku, oregano, kôpor a čerstvo mleté čierne korenie.
  • Hrniec prikryte pokrievkou a varte asi 40 minút, alebo pokiaľ šošovka nebude mäkká.
  • Polievku ozdobte strúhaným syrom a ihneď podávajte.
šošovicová polievka po taliansky
Zdroj: theharvestkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.