Sviatočná šunka s horčicou a jablkami

Sviatočná šunka s horčicou a jablkami

Pečená vianočná šunka je veľmi obľúbená vo Švédsku. Doprajte si ju o prvý sviatok vianočný aj vy!

Ingrediencie:

  • 2-3 kg šunky vcelku (s kosťou alebo bez kosti)
  • 110 g hnedého cukru
  • 60 g dijonskej horčice
  • 1 PL jablčného octu
  • 480 ml jablčného muštu
  • jablká nakrájané na plátky na ozdobu
  • čerstvý tymián na ozdobu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 170°C.
  2. Kožu na povrchu šunky narežete do tvaru krížikov.
  3. Prekryte šunku alobalom, vložte do pekáča a pečte hodinu až hodinu a pol.
  4. Počas posledných 45 minút pečenia si pripravte glazúru.
  5. V malom hrnci na miernom ohni rozohrejte a zmiešajte hnedý cukor, dijonskú horčicu, jablkový ocot a jablkový mušt.
  6. Varte, kým sa množstvo nezredukuje na polovicu, a potom každých 10 minút šunku potrite.
  7. Vyberte šunku z rúry a nechajte ju 15 minút odpočívať.
  8. Potom ju preložte na servírovací tanier s jablkami a tymianom.

Šunku na Boží hod servírujte najlepšie s rozmanitými prílohami zo zemiakov.

Sviatočná šunka s jablkami a horčicou.
zdroj: delish.com

Panna cotta sa dá vytvoriť v mnohých rôznych variantoch a príchutiach. Okrem receptov na Boží hod sa môže stať aj veľmi lahodným dezertom v letných mesiacoch. Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na panna cottu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.