Sviečková omáčka z králika

Sviečková omáčka z králika

Máte chuť na sviečkovú, ale radi by ste odľahčenejšiu formu? Potom si túto omáčku pripravte práve z králika.

Ingrediencie

  • 1kg králika
  • 100g slaniny/údeného
  • 2ks väčšia cibuľa
  • 2ks väčšie mrkvy
  • 1/2 buľvy zeleru
  • 1ks stredný petržlen
  • 4 guličky nového korenia
  • 5 guličiek celého korenia
  • 3 bobkové listy
  • 3 lyžice horčice
  • 2 lyžice cukru
  • 100g masla
  • 250ml smotany na šľahanie
  • Soľ
  • 230ml zeleninového vývaru (bujón)
  • Múka na zahustenie
  • Brusnice

Postup

  • Zeleninu očistite, nastrúhajte. Slaninu nakrájajte na kocky.
  • Králika (vypitvaného) rozporcujte, odstráňte tuk a blany a umyte ho. Potom porcie prešpikujte slaninou a osoľte.
  • Mäso dajte do pekáča, pričom ho celé obložte nastrúhanou zeleninou, pridajte korenie, cukor a zalejte vývarom.
  • Pekáč prikrytý pokrievkou dajte na noc do chladničky.
  • Ďalší deň mäso polejte rozpusteným maslom, prikryte pokrievkou a dajte piecť na cca 60 minút pri 220 °C.
  • V prípade potreby prilejte trochu vody.
  • Po hodine by mäso malo byť zmäknuté. Vyberte ho spoločne so všetkým korením a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Rozmixovanú omáčku dajte na platňu a priveďte do varu. Prilejte smotanu, pridajte horčicu, zahustite múkou a ešte chvíľu povarte.
  • Podľa chuti pridajte citrónovú šťavu, cukor, soľ a nakoniec do omáčky vložte králika a prehrejte.
  • Podávajte s knedľou a brusnicovou omáčkou.
sviečková omáčka s králikom
Zdroj: veseloboruvky.cz

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.