Zaujímavosťou je, že tento pokrm je veľmi obľúbený aj v Amerike, kde sa pripravuje dokonca ako hotové jedlo. Američania ho najčastejšie konzumujú s cestovinovými rezancami.
Ingrediencie
- 1000 g hovädzie sviečkové
- 500 g šampiňónov
- 3/4 šálky smotany na šľahanie alebo kyslej smotany
- 1 šálka vývaru
- 1 šalotka
- 2 PL koňaku
- 1 PL dijonskej horčice
- 2 PL oleja
- 6 PL masla
- sladká paprika
- soľ, korenie
- čerstvý kôpor či petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Sviečkovú nakrájajte na rezančeky, osoľte, okoreňte a orestujte na panvici s olejom.
- Orestované mäso vyberte, do panvice pridajte maslo a opražte na ňom nakrájanú šalotku.
- Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny, soľ, korenie a niekoľko minút restujte.
- Prilejte koňak a vývar, priveďte do varu a duste približne 10 minút, kým tekutina nezhustne.
- Vmiešajte dijonskú horčicu a smotanu.
- Keď sa všetko spojí, pridajte tiež hovädzie rezančeky a niekoľko málo minút ešte povarte.
- Dochuťte soľou, čiernym korením, paprikou a ozdobte nasekaným kôprom či petržlenovou vňaťou.
Ako prílohu podávajte cestovinové rezance či iný typ cestovín.