Sviečková v pomalom hrnci

Sviečková v pomalom hrnci

Nájde sa veľmi málo tých, ktorí by nemilovali sviečkovú na smotane. A keď je na to uvarená domáca knedľa, to je ešte len niečo.

Ingrediencie:

  • 1 kg hovädzej sviečkovej (alebo iného mäsa, napríklad na falošnú sviečkovú)
  • 100 g slaniny na prešpikovanie
  • 1 cibuľa
  • 4 ks mrkvy
  • 3 ks petržlenu
  • ½ hlavy zeleru
  • 10 ks korenia celého a nového korenia
  • 3 bobkové listy
  • soľ
  • maslo (ideálne ghí)
  • 500 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • Mäso si umyjeme, osušíme, prešpikujeme kúsky slaniny.
  • Na masle si ho osmažíme zo všetkých strán a dáme bokom.
  • Potom pridáme trochu masla a orestujeme cibuľku, potom pridáme ostatnú zeleninu.
  • Pridáme horčicu, korenie, mäso, podlejeme horúcou vodou.
  • Dáme variť na nízky stupeň asi 6-8 hodín.
  • Potom vyberieme mäso, korenie, rozmixujeme zeleninu tyčovým mixérom.
  • Podlejeme smotanou a varíme do zhustnutia.
sviečková na smotane z pomalého hrnca
mattawamum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.