Nájde sa veľmi málo tých, ktorí by nemilovali sviečkovú na smotane. A keď je na to uvarená domáca knedľa, to je ešte len niečo.
Ingrediencie:
- 1 kg hovädzej sviečkovej (alebo iného mäsa, napríklad na falošnú sviečkovú)
- 100 g slaniny na prešpikovanie
- 1 cibuľa
- 4 ks mrkvy
- 3 ks petržlenu
- ½ hlavy zeleru
- 10 ks korenia celého a nového korenia
- 3 bobkové listy
- soľ
- maslo (ideálne ghí)
- 500 ml smotany na šľahanie
Postup:
- Mäso si umyjeme, osušíme, prešpikujeme kúsky slaniny.
- Na masle si ho osmažíme zo všetkých strán a dáme bokom.
- Potom pridáme trochu masla a orestujeme cibuľku, potom pridáme ostatnú zeleninu.
- Pridáme horčicu, korenie, mäso, podlejeme horúcou vodou.
- Dáme variť na nízky stupeň asi 6-8 hodín.
- Potom vyberieme mäso, korenie, rozmixujeme zeleninu tyčovým mixérom.
- Podlejeme smotanou a varíme do zhustnutia.