Sviečková omáčka patrí medzi najobľúbenejšie omáčky vôbec. Ak sa jej nechcete zriecť ani na Veľkú noc a pritom chcete dodržať veľkonočné zvyky, pripravte si sviečkovú z králika.
INGREDIENCIA
- 1 králik
- 2 mrkvy
- 2 petržlenu
- kúsok zeleru
- 100 g slaniny
- soľ
- 1 bobkový list
- 5 guličiek nového korenia
- 5 guličiek korenia
- 5 guličiek borievky
- 1 lyžica masti
- trochu sušeného tymiánu
- 1 cibuľa
- 1 téglik smotany
POSTUP
- Králika umyte a naporciujte na jednotlivé porcie.
- Mäso osoľte.
- Do hrnca dajte na tuk umytú a nastrúhanú mrkvu, petržlen, zeler a nakrájanú cibuľu a chvíľu osmažte, až zavonia.
- Potom pridajte porcie králika a dochuťte korením, novým korením, tymianom.
- Pridajte bobkový list a borievka.
- Podlejte a duste domäkka.
- Ako je mäso hotové, vyberte ho z hrnca, zároveň vyberte aj korenie, a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom.
- Potom ju zahustite smotanou, v ktorej ste rozmiešali múku.
- Omáčku dobre prevarte, aby stratila svoju múčnú chuť.
- Vráťte králika späť do omáčky a prehrejte.
- Podávajte tradične so žemľovou knedľou.