Sviečková z králika

Sviečková z králika

Sviečková omáčka patrí medzi najobľúbenejšie omáčky vôbec. Ak sa jej nechcete zriecť ani na Veľkú noc a pritom chcete dodržať veľkonočné zvyky, pripravte si sviečkovú z králika.

INGREDIENCIA

  • 1 králik
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenu
  • kúsok zeleru
  • 100 g slaniny
  • soľ
  • 1 bobkový list
  • 5 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek korenia
  • 5 guličiek borievky
  • 1 lyžica masti
  • trochu sušeného tymiánu
  • 1 cibuľa
  • 1 téglik smotany

POSTUP

  1. Králika umyte a naporciujte na jednotlivé porcie.
  2. Mäso osoľte.
  3. Do hrnca dajte na tuk umytú a nastrúhanú mrkvu, petržlen, zeler a nakrájanú cibuľu a chvíľu osmažte, až zavonia.
  4. Potom pridajte porcie králika a dochuťte korením, novým korením, tymianom.
  5. Pridajte bobkový list a borievka.
  6. Podlejte a duste domäkka.
  7. Ako je mäso hotové, vyberte ho z hrnca, zároveň vyberte aj korenie, a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom.
  8. Potom ju zahustite smotanou, v ktorej ste rozmiešali múku.
  9. Omáčku dobre prevarte, aby stratila svoju múčnú chuť.
  10. Vráťte králika späť do omáčky a prehrejte.
  11. Podávajte tradične so žemľovou knedľou.
Kusy králika v omáčke, servírované na panvici s vedľa položenými hubami a cesnakom.
www.philosokitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.