Králik na smotane je jedlo, ktoré vás pohladí na duši aj na jazyku! Vráťte sa do detských rokov a pochutnajte si napríklad aj na ďalších dobrotách z králičieho mäsa a cesnaku .
Čo budeme potrebovať
- 45 g hladkej múky
- 3 ks bobkového listu
- 200 g mrkvy
- 100 g cibule
- 150 g petržlenu
- 500 g králičieho mäsa
- 1 lyžička soli
- 100 ml polotučného mlieka
- 400 g kyslej smotany
- 5 lyžíc octu
- 1 l vody
Postup
- Zeleninu očistíme, nakrájame a vložíme do hrnca, zalejeme vodou, octom, osolíme a pridáme bobkový list.
- Zeleninu privedieme do varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Pripravené králičie mäso vložíme do marinády a necháme v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
- Králika varte v slanom náleve, kým nezmäkne (60-80 minút). Potom vyberte mäso a bobkové listy z hrnca.
- Zeleninu tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.
- Múku rozmiešajte v kyslej smotane s mliekom.
- Omáčku priveďte do varu, zalejte zápražkou a opäť za častého miešania priveďte do varu.
- Dochuťte soľou.
- Králičie mäso vložte späť do horúcej omáčky, aby sa prehrialo, a môžete podávať.