Sviečková zo srnčieho mäsa

Sviečková zo srnčieho mäsa

Pravá domáca sviečková je ozdobou všetkých rodinných osláv. Vyskúšajte tú srnčiu a nebudete chcieť inú.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g srnčej stehna
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/2 zeleru
  • 1 bobkový list
  • 2 guličky borievky
  • 2 guličky nového korenia
  • 1 lyžička tymiánu
  • soľ
  • korenie
  • ocot (nemusí byť)
  • 150 ml smotany na varenie
  • nakladané brusnice

Postup

  1. Mäso prešpikujeme slaninou.
  2. Koreňovú zeleninu nakrájame najemno a vložíme do pekáča.
  3. Srnčie naložíme do zmesi zeleniny a necháme cez noc odležať.
  4. Do prípravy sviečkovej sa pustíme nasledujúci deň.
  5. Predhrejeme rúru na 180 °C.
  6. Mäso osolíme.
  7. Rozpálime panvicu a orestujeme mäso, kým sa nezatiahne.
  8. Potom orestujeme zeleninu.
  9. Zeleninu spolu s mäsom vložíme do pekáča a podlejeme.
  10. Vložíme do rúry a pečieme približne 90 minút.
  11. Zeleninu rozmixujeme.
  12. Omáčku zjemníme smotanou.
  13. Dochutíme octom, soľou, čiernym korením.
  14. Podávame s žemľovými knedľami a brusnicami.

Hoci sa mäso z diviny varí pomerne dlho, pokojne na prípravu týchto receptov zužitkujte váš tlakový hrniec. A ak ešte žiadny nemáte, pokojne nahliadnite a inšpirujte sa, ako si poradiť s výberom správneho tlakového hrnca .

Lahodná omáčka s žemľovou knedľou a pečeným srnčím mäsom.
Zdroj: cooklikeczechs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.