Tento úžasný rukolový šalát s čerstvými pomarančmi, kozím syrom, mandľami a reďkovkami si zamilujete! Jednoduchý citrónový dresing všetko krásne spojí a vy si zaslúžene pochutnáte.
Ingrediencie
Na šalát:
- ¼ šálky nakrájaných mandlí
- 150 g rukoly
- 2 pomaranče, olúpané a nakrájané na tenké kolieska
- ½ šálky rozdrobeného kozieho syra
- ¼ šálky reďkoviek, nahrubo nasekaných
- štipka mletej škorice
Na citrónový dresing:
- ¼ šálky extra panenského olivového oleja
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 a ½ čajovej lyžičky medu
- ¼ lyžičky soli
Postup
- Najprv si opražte mandle.
- Na malej panvici na strednom ohni mandle zahrejte, až budú voňavé a na okrajoch začnú zlátnuť, za častého miešania (pozor, spáli sa!), asi 5 minút.
- Preneste ich do misy, aby vychladli.
- Rukolu dajte na veľký servírovací tanier alebo do veľkej servírovacej misy.
- Navrch naaranžujte pomaranče, opečené mandle, kozí syr a reďkovky.
- Vrch zľahka posypte štipkou alebo dvoma škoricou.
- Dajte bokom.
- V malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, med a soľ.
- Šľahajte dohromady, kým sa nespoja.
- Ochutnajte a pridajte trochu viac medu, pokiaľ je treba.
- Akonáhle budete pripravení podávať, šalát zľahka pokvapkajte zálievkou, premiešajte a ihneď podávajte.