Feta marinovaná v olivovom oleji, s medom, čerstvým tymiánom a soli je úplne luxusné predjedlo, ktoré si vaši hostia zamilujú. To jednoducho musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 200 g bloček fety
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička čerstvého tymiánu, nasekaného
- vločková morská soľ, voliteľne
- med, voliteľne
Postup
- Predhrejte rúru na funkciu grilu na teplotu 190 stupňov Celzia.
- Syr sceďte a osušte papierovou utierkou.
- Vložte fetu do malej ramekin formy alebo liatinovej panvice vhodnej do rúry a pokvapkajte olivovým olejom a posypte čerstvým tymianom.
- Grilujte 8–10 minút, alebo pokiaľ syr nie je mäkký, ale nie úplne roztavený.
- Posypte vločkovou morskou soľou a pokvapkajte medom.
- Ihneď podávajte.
- Všetky zvyšky fety uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až troch dní.