Syr feta na grile

Syr feta na grile

Feta marinovaná v olivovom oleji, s medom, čerstvým tymiánom a soli je úplne luxusné predjedlo, ktoré si vaši hostia zamilujú. To jednoducho musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 200 g bloček fety
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu, nasekaného
  • vločková morská soľ, voliteľne
  • med, voliteľne

Postup

  1. Predhrejte rúru na funkciu grilu na teplotu 190 stupňov Celzia.
  2. Syr sceďte a osušte papierovou utierkou.
  3. Vložte fetu do malej ramekin formy alebo liatinovej panvice vhodnej do rúry a pokvapkajte olivovým olejom a posypte čerstvým tymianom.
  4. Grilujte 8–10 minút, alebo pokiaľ syr nie je mäkký, ale nie úplne roztavený.
  5. Posypte vločkovou morskou soľou a pokvapkajte medom.
  6. Ihneď podávajte.
  7. Všetky zvyšky fety uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až troch dní.
Grilovaná feta s korením servírovaná na tanieri.
www.cheeseknees.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.