Táto nátierka je zemitá a bohatá, ale zároveň sa po nej nebudete cítiť ťažkí. Navyše je to skvelý spôsob, ako do detí dostať nie vždy obľúbený karfiol.
INGREDIENCIA
- 230 g smotanového syra, zmäkčeného
- 2 lyžice masla, zmäknutého
- 1 malý strúčik cesnaku, nakrájaný na štvrtky
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 šálky nasekaných listov petržlenu
- 1 lyžica nasekanej pažítky
- krekry alebo toasty (na podávanie)
POSTUP
- Zmiešajte smotanový syr, maslo, cesnak a soľ v miske kuchynského robota.
- Pulzujte do hladka.
- Pridajte petržlenovú vňať a pažítku a niekoľkokrát premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Preložte zmes do malej misky alebo sklenenej nádoby.
- Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 30 minút.
- Podávajte s krekermi alebo toastami.
Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na nátierky zo syra ! Vytvorte jednoduchú, ale chutnú desiatu alebo večeru.