Tento recept je plný dymovej, syrovej chuti, ale hlavne domáci od A do Z! Je to perfektné predjedlo pre vaše stretnutie s priateľmi, herný deň s deťmi alebo len rýchlu desiatu. Naplánujte si všetko dopredu, pretože bude trvať niekoľko hodín, kým vaše bravčové mäso dosiahne dokonalú, rozpadajúcu sa štruktúru. Potom s ním tiež môžete naplniť burger alebo bagetu , ako v týchto receptoch.
Čo budeme potrebovať
Na mäso
- 4 kg bravčové pliecko
- korenie chilli paprička
- 250 ml jablčného octu
Na syrovú nátierku
- 240 g žltého čedaru
- 240 g mozzarelly
- 240 g bieleho čedaru
- 240 g syra parenica
- 450 g smotanového syra (Philadelphia)
- 1 paprika (nakrájaná na kocky)
- 1 lyžica chilli korenia
- 30 ml svetlého piva
Postup
- Odstráňte všetok prebytočný tuk z bravčového mäsa a potom ho osušte.
- Zo všetkých strán bohato ochuťte čili papričkou. Potom nastavte pomalý hrniec alebo ak máte na záhrade udiareň na 90 °C.
- Nezabudnite každú hodinu varenia postriekať bravčové mäso jablčným octom.
- Mäso je hotové keď ej jeho vnútorná teplota 100 °C.
- Akonáhle je hotové, vyberte mäso z hrnca, opatrne ho nakrájajte a vložte do liatinovej panvice.
- Do rovnakej panvici pridajte všetky ingrediencie na syrovú nátierku a potom vložte panvicu do rúry.
- Akonáhle sa syr začne taviť, všetko zmiešajte a nechajte variť asi 40 minút.
- Ozdobte pažítkou a vychutnajte si na čerstvom pečive.
Ak nemáte domácu udiareň, nevadí! Aby sa mäso krásne rozpadalo, bude vám stačiťvýkonný pomalý hrniec na varenie . Pozrite sa na našu recenziu, kde nájdete tie najlepšie.