Vyskúšajte túto skvelú krémovú omáčku, ktorá je ľahučká a budete ju mať hotovú za pár minút.
Ingrediencie
- 1 ks brokolica
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice múky
- 1,5 šálky mlieka
- ¼ čajová lyžička cibuľového prášku
- ⅛ čajová lyžička bieleho korenia (štipka)
- 1 a ¼ šálky syra čedar
- ¼ šálky parmezánu
Postup
- Brokolicu umyte a rozdeľte ju na jednotlivé ružičky. Zeleninu vložte do hrnca a zalejte vriacou vodou. Zelená farba brokolice sa tým krásne zvýrazní. Varte 3–5 minút, podľa toho, ako veľmi tvrdú brokolicu máte radi.
- Zatiaľ čo sa brokolica varí, pripravte si omáčku zo syra.
- V hrnci rozpustite maslo a zasypte ho múkou. Vytvorte zápražku.
- Prilejte mlieko a stále šľahajte pomocou metličky, aby sa nevytvorili hrudky.
- Prisypte cibuľový prášok a korenie.
- Pokračujte vo varení a neustále miešajte, kým zmes mierne nezhustne.
- Odstráňte z tepla a pridajte nastrúhané syry. Miešajte, kým sa nerozpustí.
- Brokolicu so syrovou omáčkou môžete podávať ihneď, a to len tak alebo s obľúbeným pečivom.