Originálny recept na pizzu by mal obsahovať 4 druhy syrov, aby splnil svoje meno. Jedná sa o syry mozzarella, provolone, gorgonzola a grana padano. Slovenská verzia však častejšie ponúka dostupnejšie syry, a to mozzarellu, nivu, eidam a parmezán.
Ingrediencie
- cesto (kúpené alebo pripravené podľa receptov nižšie v texte)
- 200 g mozzarelly
- 100 g nivy
- 200 g eidamu
- 100 g parmezánu
- korenie
- 1 polievková lyžica olivového oleja
Postup
- Predhrejte si rúru na 220 °C a pripravte si plech, vymastený olivovým olejom alebo vyložený papierom na pečenie.
- Na pripravené cesto naneste postupne všetky syry, ktoré ste si nakrájali na tenké plátky.
- Pokrm okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.
- Pečte 8 minút, kým sa syr nerozpustí a okraje pizze nezačnú zlátnuť.
- Po upečení ihneď nakrájajte a podávajte. Dávajte si však pozor, aby ste sa nespálili. Roztavený syr dokáže byť až príliš horúci.
Pripravujete si pizzu často? Potom si uľahčite prácu s kuchynským pomocníkom. Inšpirujte sa recenziami mini rúr , ktoré vám pomôžu pripraviť tie najlepšie jedlá.