Syrová pizza (Quattro Formaggi)

Syrová pizza (Quattro Formaggi)

Originálny recept na pizzu by mal obsahovať 4 druhy syrov, aby splnil svoje meno. Jedná sa o syry mozzarella, provolone, gorgonzola a grana padano. Slovenská verzia však častejšie ponúka dostupnejšie syry, a to mozzarellu, nivu, eidam a parmezán.

Ingrediencie

  • cesto (kúpené alebo pripravené podľa receptov nižšie v texte)
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g nivy
  • 200 g eidamu
  • 100 g parmezánu
  • korenie
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Postup

  • Predhrejte si rúru na 220 °C a pripravte si plech, vymastený olivovým olejom alebo vyložený papierom na pečenie.
  • Na pripravené cesto naneste postupne všetky syry, ktoré ste si nakrájali na tenké plátky.
  • Pokrm okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pečte 8 minút, kým sa syr nerozpustí a okraje pizze nezačnú zlátnuť.
  • Po upečení ihneď nakrájajte a podávajte. Dávajte si však pozor, aby ste sa nespálili. Roztavený syr dokáže byť až príliš horúci.

Syrová pizza quattro formaggi posypaná čerstvým kôprom.
zdroj: papasitalianrecipes.com

Pripravujete si pizzu často? Potom si uľahčite prácu s kuchynským pomocníkom. Inšpirujte sa recenziami mini rúr , ktoré vám pomôžu pripraviť tie najlepšie jedlá.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.