Syrová polievka s pivom

Syrová polievka s pivom

Príprava tejto lahodnej polievky trvá asi 30 minút a stačí vám na to iba 1 hrniec! Je taká syrová a krémová, že by ste nikdy nehádali, že je v skutočnosti nabitá zeleninou! Mrkva, stopkatý zeler, cibuľa a zemiaky sú kombinácia snov, vďaka ktorej je tento pokrm úplne fenomenálny a pritom vám dodáva vašu dennú dávku zeleniny.

INGREDIENCIA

  • 6 lyžíc masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1,5 šálky nakrájanej mrkvy
  • 1,5 šálky nakrájaného řapíkatého zeleru
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 2 lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 350 ml vášho obľúbeného piva
  • 700 g zemiakov, nakrájaných na cca centimetrové kúsky
  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • 230 g strúhaného čedaru
  • 1 lyžička bieleho balzamikového octu
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie

Na ozdobu:

  • nakrájaná jarná cibuľka
  • strúhaný syr čedar
  • krutónky

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu, mrkvu, stopkový zeler a veľkú štipku soli a korenia.
  • Varte za občasného miešania 12–13 minút, alebo kým cibuľa nezosklovatí.
  • Zahrejte plameň na strednú teplotu a pridajte cesnak, oregano a tymián a varte ďalšiu minútu.
  • Potom pridajte múku a premiešajte, aby sa zelenina obalila.
  • Varte ešte jednu minútu za častého miešania.
  • Pridajte trochu zeleninového vývaru, aby sa hrniec odglazoval, a zoškrabnite z dna chutné kúsky.
  • Vmiešajte na kocky nakrájané zemiaky, zeleninový vývar a pivo spolu s ďalšou štipkou soli a korenia.
  • Prikryte, zvýšte trochu plameň a priveďte do varu.
  • Akonáhle sa zmes začne variť, stiahnite plameň na minimum, prikryte a varte 10–12 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
  • Občas premiešajte, aby sa zemiaky neprichytili ku dnu hrnca.
  • Odstavte polievku z ohňa.
  • Preneste polievku do vysokorýchlostného mixéra alebo pomocou ponorného mixéra rozmixujte, kým nebude hladká a krémová.
  • Vráťte polievku do hrnca.
  • Vmiešajte smotanu a strúhaný syr.
  • Potom pridajte biely balzamikový ocot.
  • Miešajte, kým sa syr nerozpustí, a ozdobte jarnou cibuľkou a strúhaným čedarom, prípadne môžete doplniť krutónky.
Polievka zo syra a piva v hlbokom tanieri s lyžicou, ozdobená syrom, jarnou cibuľkou a mäkkými praclíkmi.
www.midwestfoodieblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.