Táto bezmästá roláda s jemným syrom a čerstvým špenátom, je niečo čo nesmie chýbať na žiadnom party stole, najmä ak sú vaši priatelia vegetariáni!
Čo budeme potrebovať
- 1 zväzok čerstvého špenátu
- 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
- 60 g strúhaného parmezánu
- Lístkové cesto
- Rozšľahané vajcia
- 250 g ricotty
Postup
- Listy špenátu dobre opláchnite a vložte do veľkého hrnca na strednú teplotu, varte, kým listy nezvädnú.
- Odoberte z platne, špenát sceďte, mierne vychladnite, pevne stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu a nakrájajte najemno.
- Vložte cibuľu do rozohriatej, tukom vymastenej veľkej panvice a miešajte, kým cibuľa nezmäkne.
- Vmiešame nakrájaný špenát, varíme, kým sa neodparí tekutina.
- Pridajte ricottu.
- Pokračujte v miešaní, kým sa špenát a ricotta nespoja.
- Špenátovú zmes preložte do misy, mierne vychladnite.
- Vmiešame parmezán a dochutíme soľou a korením.
- Cesto rozvaľkáme a doprostred naložíme špenátovú zmes a zabalíme.
- Špenátovú roládu potrieme rozšľahaným vajcom a podľa potreby posypte trochou parmezánu.
- Roládu dáme na vymastený plech a pečieme 20-25 minút v rúre vyhriatej na 200 ° C dozlatista.
Najlepšie panvice, ktoré v tomto recepte môžete použiť sú vyhodnotené v tejto recenzii na hlboké panvičky s pokrievkou .
Pokiaľ chcete mäsovú verziu, tak do špenátovej zmesi zamiešajte varené kuracie mäso.