Syrová roláda so špenátom

Syrová roláda so špenátom

Táto bezmästá roláda s jemným syrom a čerstvým špenátom, je niečo čo nesmie chýbať na žiadnom party stole, najmä ak sú vaši priatelia vegetariáni!

Čo budeme potrebovať

  • 1 zväzok čerstvého špenátu
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • Lístkové cesto
  • Rozšľahané vajcia
  • 250 g ricotty

Postup

  • Listy špenátu dobre opláchnite a vložte do veľkého hrnca na strednú teplotu, varte, kým listy nezvädnú.
  • Odoberte z platne, špenát sceďte, mierne vychladnite, pevne stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu a nakrájajte najemno.
  • Vložte cibuľu do rozohriatej, tukom vymastenej veľkej panvice a miešajte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Vmiešame nakrájaný špenát, varíme, kým sa neodparí tekutina.
  • Pridajte ricottu.
  • Pokračujte v miešaní, kým sa špenát a ricotta nespoja.
  • Špenátovú zmes preložte do misy, mierne vychladnite.
  • Vmiešame parmezán a dochutíme soľou a korením.
  • Cesto rozvaľkáme a doprostred naložíme špenátovú zmes a zabalíme.
  • Špenátovú roládu potrieme rozšľahaným vajcom a podľa potreby posypte trochou parmezánu.
  • Roládu dáme na vymastený plech a pečieme 20-25 minút v rúre vyhriatej na 200 ° C dozlatista.

Najlepšie panvice, ktoré v tomto recepte môžete použiť sú vyhodnotené v tejto recenzii na hlboké panvičky s pokrievkou .
Pokiaľ chcete mäsovú verziu, tak do špenátovej zmesi zamiešajte varené kuracie mäso.

Opečená roládka
Zdroj: iwashyoudry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.