Syrové lievance so slaninou a vajcami

Syrové lievance so slaninou a vajcami

Lívanečky nemusia byť len sladké! Pripravte si s nami perfektný brunch alebo aj výdatnú večeru v podobe syrových lievancov servírovaných s guacamole, slaninou, jarnou cibuľkou a sadenými vajcami.

Ingrediencie:

  • 200 g samokypriacej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 150 ml kyslej smotany
  • 7 veľkých vajec
  • 4 jarné cibuľky
  • 125 g zrelého čedaru
  • 8 plátkov slaniny
  • 25 g masla
  • 100 g guacamole

Postup

  1. Predhrejte rúru na 130°C.
  2. Do veľkej misy dajte múku a vmiešajte prášok do pečiva a štipku soli.
  3. Uprostred urobte jamku.
  4. V samostatnej nádobe zmiešajte kyslú smotanu, 3 vajcia a 100 ml vody.
  5. Túto zmes postupne zašľahávajte do misy s múkou, aby vzniklo hladké cesto.
  6. Vmiešajte polovicu jarnej cibuľky a 75 g čedaru.
  7. Rozohrejte veľkú panvicu na stredne vysokom ohni.
  8. Smažte slaninu 5-7 minút, raz otočte, kým nebude chrumkavá a zlatá.
  9. Preložte na plech a udržujte teplé v rúre.
  10. Panvicu opatrne vytrite kuchynským papierom.
  11. Vráťte na strednú teplotu a pridajte 1 lyžicu masla, aby sa rozpustilo.
  12. Na panvicu pridajte pol naberačky cesta, medzi lievančekmi ponechajte medzeru.
  13. Vymažte niekoľko minút, kým sa na povrchu neobjavia bubliny.
  14. Otočte a smažte ďalšie 1–2 minúty, kým nebudú lievance nafúknuté a ľahko zlaté.
  15. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte do vyhriatej rúry.
  16. Pokračujte so zvyšným maslom a cestom, aby ste vytvorili ďalšie lievance (malo by vám ich vyjsť 12).
  17. Zatiaľ čo vyprážate lievance, uvarte si vajcia.
  18. Priveďte do varu vodu v strednom hrnci.
  19. Rozbite vajcia do kávovej šálky.
  20. Roztočte vodu a opatrne do nej vložte vajíčko zo šálky.
  21. Opakujte s ďalším vajcom.
  22. Varte 3–4 minúty, kým bielky nestuhnú a žĺtok nezmäkne (nadvihnite vajíčko štrbinovou lyžičkou a jemne prevarte).
  23. Preložte do plytkej misky s teplou vodou.
  24. Opakujte so zvyšnými vajcami.
  25. Na servírovanie navrstvite na každý tanier tri lievance so zvyšnou jarnou cibuľkou a syrom.
  26. Ozdobte guacamole, slaninou a sadeným vajcom.
Lívanečky zo syra, servírované s vajcami, slaninou a guacamole, naukladané na tanieriku s vidličkou.
www.goodhousekeeping.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.