Syrovo-pórkový nákyp

Syrovo-pórkový nákyp

Tento ľahký vegetariánsky slaný nákyp so syrom a pórom skvele zahreje počas chladných zimných dní. Navyše je nielen chutný, ale aj zdravý.

INGREDIENCIA

  • 2 stredné póry, nakrájané na plátky
  • 400 g celozrnného chleba, nakrájaného na plátky a potom na trojuholníky
  • 150 g syra čedar, nastrúhaného
  • 40 g slaného masla
  • 600 ml mlieka
  • 3 stredné vajcia
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • ½ lyžičky morskej soli

POSTUP

  • Zapekaciu misku s objemom 1,5 litra vymažeme trochou masla.
  • Na panvici rozpustíme zvyšné maslo a pór na ňom zľahka opekáme asi päť minút, kým nezmäkne.
  • Na dno zapekacej misky dáme vrstvu chleba.
  • Navrch nasypeme polovicu póru a posypeme polovicou strúhaného syra.
  • Hore položíme zvyšné chlebové trojuholníčky a potom zvyšok póru.
  • Mlieko a vajcia prešľaháme a okoreníme podľa chuti.
  • Nalejeme rovnomerne na vrch nákypu, potom posypeme zvyšným syrom.
  • Necháme 20 až 30 minút odstáť.
  • Predhrejeme rúru na 170 °C.
  • Nákyp pečieme 30 až 35 minút, kým sa nenafúkne a nezozlátne.
Zvyšok nákypu so syrom a pórom v zapekacej mise.
www.tinandthyme.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.