Tento ľahký vegetariánsky slaný nákyp so syrom a pórom skvele zahreje počas chladných zimných dní. Navyše je nielen chutný, ale aj zdravý.
INGREDIENCIA
- 2 stredné póry, nakrájané na plátky
- 400 g celozrnného chleba, nakrájaného na plátky a potom na trojuholníky
- 150 g syra čedar, nastrúhaného
- 40 g slaného masla
- 600 ml mlieka
- 3 stredné vajcia
- čerstvo mleté čierne korenie
- ½ lyžičky morskej soli
POSTUP
- Zapekaciu misku s objemom 1,5 litra vymažeme trochou masla.
- Na panvici rozpustíme zvyšné maslo a pór na ňom zľahka opekáme asi päť minút, kým nezmäkne.
- Na dno zapekacej misky dáme vrstvu chleba.
- Navrch nasypeme polovicu póru a posypeme polovicou strúhaného syra.
- Hore položíme zvyšné chlebové trojuholníčky a potom zvyšok póru.
- Mlieko a vajcia prešľaháme a okoreníme podľa chuti.
- Nalejeme rovnomerne na vrch nákypu, potom posypeme zvyšným syrom.
- Necháme 20 až 30 minút odstáť.
- Predhrejeme rúru na 170 °C.
- Nákyp pečieme 30 až 35 minút, kým sa nenafúkne a nezozlátne.