Syrový koláč s hruškami a orechmi

Syrový koláč s hruškami a orechmi

Alternacia gréckeho receptu na slaný syrový koláč. Tento luxusný koláč je plnený hneď tromi druhmi lahodných syrov, ktoré sa vzájomne perfektne dopĺňajú. Mozzarella, feta a haloumi s medovými hruškami je kombinácia, ktorá vám nedovolí prestať.

Čo budeme potrebovať

Na koláč

  1. 250 g lístkového cesta
  2. 60 g masla (rozpusteného)
  3. 200 g fety (rozdrobené)
  4. 150 g halloumi (nastrúhané)
  5. 125 g mozzarelly (nastrúhané)

Na zálievku

  1. 80 g medu
  2. Vetvička rozmarínu
  3. Šťava z ½ citróna
  4. 2 hrušky (nakrájané na plátky)
  5. 50 g vlašských orechov
  6. Čakanka
  7. Chilli

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Do menšej panvice pridáme med, rozmarín a šťavu z citróna
  3. Pomaly zahrievame, aby sa med rozpustil
  4. Nakrájané hrušky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie
  5. Potrieme ich trochou medovej zmesi a vložíme ich do rúry
  6. Hrušky takto pečieme zhruba 20 minút, kým nie sú prepečené a hnedasté
  7. Na posledných 5 minút pečenia k nim pridáme vlašské orechy
  8. Na pomúčenej ploche si vyvaľkáme lístkové cesto
  9. Cesto musí byť dostatočne rozvaľkané, aby nám zostalo aj na hornú vrstvu, ktorú budeme prikrývať náplň v koláči
  10. Vyvaľkané cesto potom vložíme do formy na pečenie a vtlačíme ho do jej dna
  11. Cesto potrieme rozpusteným maslom
  12. Fetu, mozzarellu a halloumi zmiešame v jednej miske
  13. Syrovú zmes osolíme a okoreníme
  14. Keď je všetko premiešané, tak syrovú zmes navrstvíme na cesto
  15. Náplň zakryjeme zvyšným cestom
  16. Koláč vložíme do rúry a pečieme po dobu 25-30 minút
  17. Keď je koláč zlatistý, tak ho vyberieme a opatrne ho preklopíme na tanier
  18. Med, ktorý nám zostal, znovu rozohrejeme a pridáme ocot
  19. Medovou zmesou koláč prelejeme
  20. Navrch naaranžujeme opečené medové hrušky, orechy a jednotlivé lístky čakanky
  21. Na podávanie koláč ešte posypeme chilli
Koláč plnený paradajkami a syrom, doplnený o medové hrušky.
Zdroj: thekittchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.