Syrový nákyp s jemnou bešamelovou omáčkou

Syrový nákyp s jemnou bešamelovou omáčkou

Ste milovníci syra? Skúste si z neho pripraviť chutný nákyp, ktorého príprava nie je vôbec náročná. Navyše naň potrebujete len pár jednoduchých surovín.

INGREDIENCIA

  • 1 cibuľa
  • 80 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 50 g šunky na kocky
  • 100 g čedaru
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 1 lyžica oleja
  • 50 g parmezánu

POSTUP

  1. Cibuľu nasekáme na jemno a necháme zosklovatieť na rozohriatom masle.
  2. Zaprášime ju hladkou múkou a orestujeme.
  3. Za stáleho miešania postupne prilejeme mlieko a privedieme do varu.
  4. Varíme, kým zmes nezhustne.
  5. Potom odstavíme a necháme čiastočne vychladnúť.
  6. Do omáčky postupne vmiešame žĺtky, šunku, čedar, korenie a soľ.
  7. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do syrovej omáčky.
  8. Zapekaciu formu vymažeme olejom a vysypeme nastrúhaným parmezánom.
  9. Nalejeme syrovú zmes a posypeme zvyšným nastrúhaným čedarom.
  10. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme pri 180 ° C asi 30 minút.
Nákyp zo syra na tanieri s vidličkou a šalátom.
www.sobeys.com

Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty z bešamelu , na ktorých si pochutná celá rodina. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.