Talianske jedlá sú známe svojou krémovosťou a prítomnosťou rôznych druhov syra. Dnes môžete vyskúšať tieto talianske cestoviny so štyrmi druhmi syra, ktoré sú síce kaloricky náročnejšie, ale zato neodolateľne chutné!
Ingrediencie
- 2 PL olivového oleja
- 1 PL masla
- 5 strúčikov drveného cesnaku
- 1 kocka kuracieho bujónu (môže byť zeleninový)
- 250ml smotany na šľahanie
- 100g syra cheddar
- 100g nivy
- 100g hermelínu
- 100g syra gouda
- Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 300g cestovín tagliatelle
- 1 šálka vody z uvarených cestovín
Postup
- Na stredne silnom ohni osmažte na olivovom oleji s maslom cesnak asi 1 minútu.
- Vedľa v hrnci uvarte cestoviny.
- Po ich uvarení odoberte šálku vody z cestovín a rozpustite v nej kocku bujónu.
- Vodu s rozpusteným bujónom nalejte do panvice s osmaženým cesnakom.
- Ďalej pridajte smotanu, uvarené cestoviny a priveďte do varu.
- Akonáhle sa zmes začne variť, ihneď pridajte syr a za stáleho miešania varte asi 2 minúty.
- Po rozpustení syra varte ešte asi minútu, kým omáčka nezhustne.
- Podávajte s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou alebo zelenou cibuľkou.