Tagliatelle alla Castellana

Tagliatelle alla Castellana

Bohatý a sýty recept na krémové cestoviny tagliatelle s bravčovou bábikou pochádza z talianskej oblasti Trentino-Alto Adige. Pomerne ľahká omáčka pozostáva z bravčovej bábiky, húb, smotany, brandy a pancetty a vy si ju jednoducho zamilujete!

Ingrediencie

  • 320 g cestovín tagliatelle
  • 150 g bravčovej bábiky, nakrájané na malé kocky
  • 100 g pancetty, nakrájané na malé kocky
  • 150 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 strúčik cesnaku, nadrobno nasekaný
  • 1 malá cibuľa, nadrobno nasekaná
  • 60 g masla
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 malý panák brandy
  • strúhaný syr typu parmigiano alebo grana na podávanie
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti

Postup

  1. Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak.
  2. Pancettu aj bravčovú bábiku nakrájajte na malé kocky alebo rezančeky.
  3. Očistite a nakrájajte šampiňóny na plátky, ktoré ešte prekrájajte na polovicu.
  4. Na panvicu dajte maslo, nakrájanú cibuľu a cesnak.
  5. Restujte, kým cibuľa nezmäkne.
  6. Pridajte nakrájané šampiňóny a restujte, kým nezhnednú.
  7. Pridajte pancettu a restujte, kým nebude krásne opečená.
  8. Nakoniec pridajte bravčové mäso a pokračujte v restovaní ďalších pár minút (mäso musí zostať trochu ružové).
  9. Zvýšte plameň a prilejte brandy, po odparení alkoholu pridajte smotanu.
  10. Znížte teplotu a omáčku nechajte 3 až 4 minúty redukovať.
  11. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  12. Zatiaľ čo sa omáčka varí, uvarte cestoviny al dente.
  13. Čerstvé tagliatelle trvajú len 4-5 minút, sušené asi 10 minút.
  14. Nechajte si šálku vody z varenia cestovín stranou a cestoviny sceďte.
  15. Tagliatelle primiešajte do omáčky tak, aby boli cestoviny pokryté krémovou omáčkou.
  16. Pokiaľ je omáčka suchá, pridajte trochu vody, ktorú ste si schovali z varenia cestovín.
  17. Ihneď podávajte so strúhaným syrom typu parmigiano alebo grana.
Cestoviny s bravčovou bábikou na hubách na tanieri
www.the-pasta-project.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.